Equipage Introbild  förslag 1) 3950

Yoga Store

SattvaRyttarYoga testa gratis i 30 dagar på Yogobe

Ryttare har stor hjälp av en god balans, stark bål, rörliga höfter, koordination samt fokus & närvaro. Pia Wallberg har tagit fram ett träningsprogram, fysiskt och mentalt, som bygger just detta samtidigt som vi lägger grunden för en hållbar kropp. Klicka här och skapa ett konto på yogobe.com och få dina första 30 dagar helt gratis och utan bindningstid.

Hästmänniskor/ ryttare är oftast fantastiskt duktiga på att ta hand om sin häst men glömmer lätt bort sin egen del av samarbetet. Pia förundrades över att kunskapen om ryttarens egen fysik, och hur mycket den påverkar resultatet på ridningen, var så bristfällig. Efter många års arbete inom träningslära, yoga, medicin och psykologi i kombination med 1000 tals timmar i sadeln, kändes det naturligt för henne att skapa SattvaRyttarYoga TM, 2008.

SattvaRyttarYoga utgår ifrån yogans psykofysiska system, biomekanik och ryttarens behov av att förbättra samarbetet med hästen.

En stark kropp, bra balans, god hållning, kroppskontroll, koordination, bättre andningsteknik, ökat medvetande och fokusering är några av de byggstenar vi jobbar med. Hästar är stora djur men ack så känsliga. Minsta fluga framkallar en reaktion och om vi sitter illa och ur balans kan vi bara tänka oss hur mycket det påverkar hästens hälsa och förutsättningar att prestera, oavsett om målet är ett bättre resultat på tävling, eller en skön tur i skogen. Pia undervisar både svenska och utländska ryttare upp till Grand Prix.

Sattva betyder balans och när vi är i balans, på alla plan, har vi bästa förutsättning att lyckas.

Ryttaryogan kan bokas av företag eller privatpersoner som föreläsning, workshop (teori och praktik), privat grupp eller personlig träning. Yogan kan även kombineras med sitsanalys för bästa resultat.

Pia utför även HRV (Heart Rate Varebility) -tester/ träning som framgångsrikt används av elitidrottare för att mäta och träna upp den inre balansen och på så sätt öka prestationsförmågan, läs mer. HRV- kan bokas ihop med SRY eller separat.

Läs mer om Pia och hennes coaching system för ryttare här piawallberg.se